odmor kako,gde

04 Sep, 2010

Vecni grad

jos nesto o... — Autor marijanan @ 16:34

 Svi putevi vode u Rim, vecni grad na sedam brezuljaka. Spanski trg, Mikelandjelo, Sveta Stolica samo su neki od simbola koji nas asociraju na Rim. Preko 2500 godina istorije, antickog duha, od Rimskog foruma do Koloseuma, Panteona i crkve Svetog Petra.

Vespe, espresso, paste jos nesto sto vas dodatno podseca na Rim. Sve je u ovom gradu kao stvoreno za turiste, za svakoga ponesto. Za shoping je kao stvoren, prepun je brendiranih radnji (Chanel, Armani, Cartier..). A saobracaj je haotican, pa pazite kako prelazite ulice pogotovo ako su pune kese u rukama. Kad se umorite popijte espresso, Italijani ga piju na eks, a jeftiniji je ako se pije za sankom.

Postoji toliko toga sto treba videti u ovom gradu na Tibru, i tesko je sve nabrojati. Kupiti vodic kroz Rim je dobra ideja, tako cete se lakse organizovati ukoliko ste vremenski ograniceni na svega nekoliko dana.

Rim je grad fontana, ima ih preko 200, pa ako niste uspeli sve da obidjete, ubacite novcic u Fontanu di Trevi, sigurno cete se vratiti.I naravno, Rim je uvek tu za neko romanticno putovanje. Ako zelite da se udate ili ozenite ubacite dva novcica u fontanu.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu